Yohji Yamamoto heren sandalen collectie. Yohji Yamamoto(Yokohama, 3 oktober 1943) is een Japanse modeontwerper.Als zoon van een kleermaker studeerde hij rechten aan de Keio Universiteit. Daarna volgde een modeopleiding aan het Bunka College te Tokio.
(Lees verder)


Hij ontwierp eerst kledingstukken voor zijn vrouw en haar vriendinnen. In 1968 verkreeg hij een beurs om zich in Parijs in modeontwerp te specialiseren.

In 1974 startte hij met een eigen bedrijf en kwam naar buiten met een eerste collectie.
In 1981 waren zijn creaties op de catwalk in Parijs en in 1982 in New York te bezichtigen.
In zijn creaties komen nauwelijks kleuren of accessoires voor.

Voor zijn ontwerpen verwierf hij in 1986 de Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres en de Mainichi Fashion Grand Prize.
Voor het merk Adidas staat hij sinds 2003 in voor de Productielijn Y-3. Hij heeft ook ontwerpen gemaakt voor andere modemerken zoals Hermès en Mandarina Duck.

In 2007 werd zijn werk tentoongesteld in het Modemuseum te Antwerpen. Eind oktober 2007 opende Yamamoto in het voormalige Forum van de Modenatie te Antwerpen een nieuwe winkel. In hetzelfde gebouw zijn sinds 2002 het Flanders Fashion Institute, het Modemuseum, de modeafdeling van de academie en de boekhandel Copyright gevestigd. Yamamoto koos voor een witte box-aankleding waardoor de kleding zelf alle aandacht krijgt in de gegeven ruimte. De paskamers, in een mix van origami en paravant, zijn aandachtstrekkers.
Yamamoto’s dochter Limi Yamamoto is eveneens modeontwerper met de lijn Limi Feu met een eerste show eind oktober 2007 te Parijs.

Toont alle 5 resultaten