Kinder Sneakers (ook bekend als sportschoenen, tennisschoenen, gymschoenen, hardlopers, takkies of trainers
(Lees verder)


zijn kinder schoenen die voornamelijk zijn ontworpen voor sport of andere vormen van lichaamsbeweging, maar die nu ook vaak worden gebruikt voor dagelijks gebruik. De term beschrijft in het algemeen een soort schoeisel met een flexibele zool gemaakt van rubber of synthetisch materiaal en een bovendeel gemaakt van leer of synthetische materialen.
Voor specifieke sporten zijn er speciale kinder schoenen zoals de tennis sneaker, de golfsneaker, de wielrennerssneakers etc. Bij deze sporten worden doorgaans geen generieke sportschoenen gedragen. Voorbeelden hiervan zijn kinder voetbalschoenen die onder andere noppen op de zool hebben, en schoenen met spikepunten die bij bepaalde onderdelen van atletiek worden gebruikt. Verder wordt er ook onderscheid gemaakt in schoeisel voor binnensporten en buitensporten.
Ook kunnen Sneakers die in het verleden de functie van sportschoenen hadden, deze verliezen. Zo waren Chuck Taylor All-Stars vroeger basketbalsneakers, maar tegenwoordig basketbalt niemand meer op dergelijke schoenen. Deze schoenen zijn meer een mode object van de jeugd geworden en worden niet meer als sportschoen gebruikt.

Resultaat 1–16 van de 62 resultaten wordt getoond